Glad påsk! :) Ja muista osallistua arvontaan.

Meidän pääsiäinen on tänä vuonna täynnä kukkia, suklaamunia, ulkoilua, rentoutumista ja yhdessäoloa. Ja taidanpa leipoa kääretorttukakunkin. Ensimmäistä kertaa tädiksi tuleminen on kuitenkin tämän pääsiäisen ehdoton kohokohta! Lapsuuden pääsiäismuistoista päällimmäisenä on äidin piilottamat korit täynnä pääsiäiskarkkeja. Se oli niin jännittävää, että sinä aamuna olin sisarusteni kanssa hereillä jo kukonlaulun aikaan. Oltiin niin intoa piukassa, että taidettiin nukkua toinen silmä auki ja korvat höröllään. Pääsiäiseen kuului aina myös seinälle laitettava tipujuliste, ihana pöytäliina keittiön pöydällä ja rairuoho. Ja arvatkaapas, kuinka monta kertaa rairuohossa olevat tiput vaihtoivat paikkaansa, kun seitsemän tahmaista käsiparia kävi niitä vähän väliä hypistelemässä!

saku

Äidin Saku-kissa vahtimassa ruohoaan <3

kollaasi1

Luontokuvia tältä aamulta: sammal ja tulppaani iloitsevat keväästä

kynttilä_karkit

Iloista pääsiäistä kaikille!

Aiempina vuosina en ole ymmärtänyt lainkaan, mitä hienoa on perunanarsississa. Hyvänen aika, sehän näyttää niin harvaltakin! Tänä pääsiäisenä se nousi kuitenkin kukista ylitse muiden. Ja mielestäni perunanarsissin kauneus onkin juuri sen yksinkertaisuudessa. Ei turhia lehtiä ja siksi sen kauniit kukat pääsevätkin kauniisti esille. Ja se tuoksu… niiiiin huumaava!

perunanarsissi_lintu

Perunanarsissi – Narcissus ’Bridal Crown’

perunanarsissi_kukkaMuokkasin saksilla narsissin muoviruukkua niin, että se mahtui pitsiruukkuun. Lisäsin sammalta pinnalle ja valmis! Kokonaisuus on pelkistetyn kaunis ja purkin pitsinen reuna kruunaa perunanarsissin söpöyden.

perunanarsissi1

Perunanarsissin nuppu se sieltä kurkistelee <3

kissus1tulilatva1Tähän keraamiseen  ruukkuun istutin kääpiökissuksen ja ihanan persikanvärisen tulilatvan. Istutus kestää vielä pitkään pääsiäisen jälkeenkin ja tulilatvan kukittua siirrän kissuksen ruukkuun, missä on reikä pohjassa. Reikä helpottaa kastelua, kun vesi ei jää ”makaamaan” ruukkuun ja sopii siksi hyvin viherkasville. Toinen vaihtoehto on altakasteluruukku.

Koristeina valkoista sisalia multaa peittämässä, koivun tuohipaloja, persikanpunaista pitsinauhaa ja puinen sydän. Sydän on kirpputorilöytö. Alunperin se oli tummanvihreä ja niitä roikkui useampi juuttinarussa. Sydämet tuunattiin valkoisella maalilla. Koska sydänketjulle ei ole löytynyt vielä sopivaa paikkaa, pääsi yksi onnekas sydän tähän keväiseen istutukseen pitsirusetin seuraksi.

kääpiökissus_tulilatva

kääpiökissus_lehti

Kääpiökissus – Cissus striata

tuohi

Tulilatvan kukat vielä nupussa, mutta aukeavat kyllä tuota pikaa.

Kääpiökissus on siis köynnöskasvi, joka viihtyy suorassa auringonpaisteessa ja puolivarjossa. Multa saa kuivahtaa kastelujen välillä kevyesti, mutta ei kokonaan eli se vaatii säännöllisen kastelun. Lannoitus keväästä syksyyn niin kuin muillakin viherkasveilla. Sen oksille saattaa ilmestyä loppukesästä kellertävänvihreitä pieniä kukkia, joiden tilalle alkaa kehittyä myöhemmin mustia marjoja. Katsotaan, miten onnistun sen kasvatuksessa.

Pääsiäisterveisin,

Saara

P.S. Muista osallistua arvontaan edellisen artikkelin puolella! 🙂 Pääset sinne klikkaamalla tästä.

8 comments

 1. Keijo Välske says:

  Moi
  Kyllä sinä vaan loihdit kauniita luomuksia. Oikein harmittaa kun en mennyt silloin nuorempana puutarhakouluun. Kaikennäköistä pientä oppia hain työnteolla puutarhapaikoista, ollen niissä töissä. Mutta kun se vaan raha tuntui meidän kotiperheessä olevan tärkeämpi asia. Ja niin puutarhaoppi jäi suorittamatta. Kiitos sinulle kun annat meille iloa.

  piki

  • Saara says:

   Monesti ihmisille tuntuu olevan raha tärkeää. Kaikkea se ei kuitenkaan korvaa eikä sillä saa kaikkea, vaikka se elämää saattaa helpottaakin. Omista haaveista kannattaa pitää kiinni kynsin ja hampain! 🙂 Onneksi sait kuitenkin tehdä puutarhajuttuja jossain määrin. 🙂 Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  • Keijo Välske says:

   Hyvää Pääsiäistä

   Halusin vielä korjata tuota raha-asiaa. Kuusikymmentä luvulla oli asiat vähän toisin. Meilläkin oli vanhempien lisäksi viisi poikaa. Ei heiltä oikein riittänyt rahaa maksaa meidän kaikkien ammatillisiä kouluja. Siksi silloin tuntui paremmalta mennä töihin. Siihen aikaan sai töitä joka paikasta kun viitsi vain kävellä työpaikan ovesta sisään. Ja olen minä saannut kukkien kanssa touhuta taloyhtiön pihassa. Kesäkukat rehoittivat kymmenessä laatikossa. Joka päivä niitä nypin ja kastelin yksin. Lopulta pakkanen kukat tainnutti.
   Mutta kiitos vielä kauniista kuvista

  • Saara says:

   Tottakai, olivat asiat silloin hiukan toisin nykyiseen verrattuna. Hienoa, että olet kuitenkin saanut olla kukkien parissa enemmän tai vähemmän. 🙂

  • Saara says:

   On se kyllä aivan ihana.<3 Meillä on tästä lähtien perunanarsissia joka kevät! Mukavaa pääsiäistä sinnekin! 🙂

 2. Saara says:

  No tulee varmasti 🙂 Olen huomannut, että tuon kotiin aina nuppuisia kukkia! Varmaan siksi, että nuput ovat niin pieniä ja sieviä ja kaikkeen sellaiseen olen ihan heikkona 🙂 Oikein kivaa pääsiäistä!

Vastaa

35 + = 40