Kimppuilua!

Löysin eilen ihanan pinkinpunaisia ruusuja ja niistä syntyi kimppu. Ruusujen kanssa lisäsin puolukan ja mustikan varpuja sekä männyn oksia. Muutama huoneenlämmössä ollut mustikanvarpu tuo kimppuun kivasti kevättä auenneilla kukinnoillaan. Sormet olivat melko pihkassa tämän projektin jälkeen, mutta ei hätää koska pihkahan lähtee käsistä pois vaikka voilla. Vaatteet kannattaa suojata havuja käsitellessä.

ruusukimppu
ruusukimppu

Kun laittaa sidotun kimpun maljakkoon, vettä pitäisi olla sidontakohtaan asti. Useimmille kukille sopii kädenlämpöinen vesi. Sääntönä on: mitä kovempi varsi, sitä lämpimämpi vesi. Esimerkiksi puuvartisille oksille voi laittaa kuumahkoa vettä, ei kuitenkaan niin kuumaa, että käden polttaa. Jos miettii, niin ei sitä itsekään tykkää kylmästä saati kuumasta suihkusta. 🙂 Ja jos jaksaa vaihtaa vettä parin päivän välein, kestää kimppu pidempään. Jos keräät kesällä kukkia luonnosta, puhdista varret lehdistä veteen menevältä osalta ja tee imupinnat veitsellä. Ja maljakossa olevat kukathan eivät tarvitse valoa, joten sijoitus mielellään pois auringon paahteesta.

ruusukimppu

keittiö

Kodin sydän <3

Pidän itse eniten matalasta kimpusta. Se sopii maljakkoon kuin maljakkoon ja kukat kestävät siinä useimmiten paremmin kuin korkeassa kimpussa, riippuu kuitenkin kukista. Jos laitan kukkia korkeampaan maljakkoon, ostan kukat yleensä nippuna ja asettelen itse vapaasti  maljakkoon. Lopputulos on tällöin rennon kaunis.

ruusu

mustikka

Mustikan kukinto – hirrrvveeen nätti! Kannattaa kerätä maljakkoon nyt, kukinnot aukeavat huoneenlämmössä alle viikossa.

 Kivaa viikonlopun loppua! 🙂

~Saara~

2 comments

  1. Saara says:

    Kiva kun jaksoit etsiä, kiitos. Kommentit aina ilahduttavat. Varmasti ovat mustikan kukat auenneet ja odottelevat siellä, kun seuraavan kerran menet, toki se vesikin on ihan tärkeä juttu jotta jaksavat kukkia 🙂 Mutta ei hätää jos ovat päässeet kuivahtamaan, onneksi löytyy metsästä lisää. Kivaa tätä viikkoa !

  2. Hanne says:

    Hei! Hetken hain tuota kohtaa mistä pääsee kommentteihin, mutta onneksi etsivä löytää 🙂
    Ihastuttavan kauniin kimpun olet tehnyt. Laitoin edellisviikonloppuna mökillä mustikanvarpuja veteen. Niissä on varmasti jo nuppuja., jos vesi on piisannut. Mustikalla on kauniin herkät valkoiset kukat ♡!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vastaa

+ 8 = 13